21:45

1404/02/15

آش ترش؛ برای تهیه آش ترش، ابتدا باقلا و لوبیاچیتی را در آب خیسانده تا نفخشان گرفته شود.

به گزارش پرداد خبر، آش ترش یکی از انواع آش های بسیار محبوب و خوشمزه کشورمان می باشد که اصالت آن متعلق به استان مازندران می باشد،

آش ترش خوشمزه و مجلسی به روش سنتی مازندرانی

دسترسی سریع

آش ترش؛ سپس سبزی آش را شسته و خرد می‌کنیم و چغندرها را نیز پوست گرفته و خرد می‌کنیم. حبوبات را همراه با چغندرها در قابلمه ریخته و می‌پزیم. پس از پخت اولیه، برنج و نمک را اضافه کرده و اجازه می‌دهیم کاملاً مغزپخت شوند. سپس سبزی را افزوده و بعد از مدتی سیر خردشده را در روغن تفت داده و نصف آن را به آش اضافه می‌کنیم. در نهایت، رب انار و مقدار کمی شکر برای طعم‌دهی اضافه کرده و پس از خاموش کردن شعله، آش را با باقی‌مانده سیرداغ تزئین و سرو می‌کنیم.

 

مواد لازم برای ۴ نفرمقدار مواد
لوبیا چیتی۱ لیوان
عدس سبز۱ لیوان
سیر۶ عدد
باقلا۱ لیوان
جغندر۲ عدد کوچک
سبزی آش۵۰۰ گرم
برنج نیم دانهنصف لیوان
رب انار ترش۱ قاشق غذاخوری
شکرنصف قاشق غذاخوری
نمک و روغن مایعبه اندازه کافی

خیساندن حبوبات

ابتدا باقلا و همین طور لوبیاچیتی ها را هر کدام جداگانه داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آن ها آب می ریزیم و از شب تا صبح حدودا به مدت ۶ ساعت اجازه می دهیم تا خیس بخورند و در این زمان ۲ الی ۳ مرتبه آب هر کاسه را تعویض می کنیم تا نفخ آن ها نیز از بین برود.

 

آماده‌سازی سبزی آش ترش
آماده‌سازی سبزی آش ترش

 

آماده‌سازی سبزی آش ترش

سبزی آش را پاک می کنیم و می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود و داخل خردکن می ریزیم و ریز شده تحویل می گیریم و یا زمانیکه کاملا سبزی ها خشک شدن روی تخته آشپزخانه آن ها را با چاقو خرد می کنیم.

خرد کردن چغندر

چغندرها را می شوییم و پوست روی آن ها را می گیریم و مجددا آن ها را می شوییم و حلقه حلقه می کنیم و هر حلقه را روی تخته آشپزخانه به صورت که تمایل داریم خرد می کنیم(اگر می خواهید داخل آش کاملا مشخص باشند درشت خرد کنید)

پخت اولیه حبوبات و چغندر

بعد از گذشت زمان خیس خوردن حبوبات را آبکش می کنیم و روی آن ها را با آب شسته و شو می دهیم و داخل قابلمه مورد نظر برای پخت، آن ها را می ریزیم و چغندرها را نیز اضافه می کنیم و تا نصف قابلمه آب روی مواد می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم.

طعم‌دهی نهایی

حالا طعم آش را می چشیم، اگر سبزی آش نیز کاملا پخته شده بود و مواد آش کاملا پخته و جاافتاده بود نصف سیر داغ و و رب انار و نصف قاشق غذاخوری شکر به آش اضافه می کنیم و هم می زنیم تا مواد کاملا در یکدیگر مخلوط شود.

پایان پخت و سرو

مواد را خوب مخلوط می کنیم تا آش مزه دار شود و ۱۵ دقیقه بعد شعله را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا آش از حرارت بیافتد. آش ترش را داخل کاسه ای می ریزیم و با باقی مانده سیرداغ روی آن را تزئین می کنیم.نوش جان

 

نکات پخت آش ترش
نکات پخت آش ترش

نکات پخت آش ترش

سبزی آش ترش

آش ترش با سبزیجات متنوعی پخته می شود و معمولا در هر استانی با سبزیجات محلی همان استان تهیه می شود. البته به طور معمول برای سبزی این آش می توانیم از ترکیبی مساوی از اسفناج، تره، گشنیز و جعفری استفاده کنیم. مثلا برای مقدار مواد بالا به ۵۰۰ گرم سبزی آشی نیاز داریم که باید از ۱۲۵ گرم اسفناج، ۱۲۵ گرم تره، ۱۲۵ گرم گشنیز و ۱۲۵ گرم جعفری استفاده کنیم. اگر به سبزیجاتی مثل چوچاق و خالواش هم دسترسی دارید حتما استفاده کنید.

آش ترش گیلانی

در گیلان نوعی آش ترش وجود دارد که با این دستور متفاوت است. آش ترش گیلانی با ماهی شور تهیه می شود، در این آش مانند دیگر آش ها از حبوبات استفاده نمی شود و برای ترشی بیشتر این آش از گوجه سبز استفاده می شود.

آش عدس ترش

برای تهیه آش عدس ترش، ابتدا پیاز خلالی‌شده را در روغن تفت داده و با نمک، فلفل، زردچوبه و سیر ترکیب می‌کنیم. سپس نعنا خشک را اضافه کرده و از روی حرارت برمی‌داریم. در قابلمه‌ای، آب قلم و برنج را جوشانده و عدس شسته‌شده را به آن اضافه می‌کنیم تا کاملاً بپزد. پس از ۳۰ دقیقه، مخلوط پیاز و سیر داغ را افزوده و دوباره می‌جوشانیم. در این مرحله، اسفناج، تره، گشنیز و باقالی خردشده را اضافه کرده و حرارت را کم می‌کنیم تا آش جا بیفتد. در انتها، آبغوره را افزوده و آش را با نعنا داغ و سیر داغ سرو می‌کنیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *