20:07

1404/02/13

10 چهره شاخص سینما؛ برخی از این چهره‌ها با اعمال خود در زمینه‌های مختلف، از زندگی خصوصی گرفته تا تصمیمات حرفه‌ای، تیتر یک رسانه‌ها شدند و این روند نشان داد که سینما و چهره‌های آن همچنان نقشی پررنگ در شکل‌دهی به فضای فرهنگی جامعه دارند.

به گزارش پرداد خبر، 10 چهره شاخص سینما در سال ۱۴۰۳ نشان دادند که صنعت سینما همیشه در مرکز توجه قرار دارد و هر اتفاقی در این صنعت می‌تواند به سرعت تبدیل به موضوعی جنجالی و داغ در رسانه‌ها شود.

10 چهره شاخص سینما؛ جنجال‌هایی که از سینما شروع شد

دسترسی سریع

10 چهره شاخص سینما در سال ۱۴۰۳ با حضور در جنجال‌ها و تحولات سینمایی، از دعواهای خانوادگی گرفته تا جنجال‌های تبلیغاتی و حضور در جشنواره‌های بین‌المللی، توجه رسانه‌ها و مردم را به خود جلب کردند.

این جنجال‌ها گاه به موضوعات اجتماعی و حقوقی مرتبط با سینما مربوط می‌شد و گاه به اتفاقات تبلیغاتی یا اجتماعی خارج از سینما کشیده می‌شد.

10 چهره شاخص سینما:

۱. دعوای زن و شوهری، اولین تیتر سینمایی سال

سال ۱۴۰۳ با دعوای جنجالی یکتا ناصر و منوچهر هادی آغاز شد. در اولین ساعات سال نو، یکتا ناصر با ویدیویی غمگین و اشک‌ریزان از ربوده شدن فرزندشان توسط همسر سابقش خبر داد.

این ویدیو به سرعت در رسانه‌ها منتشر شد و واکنش‌های گسترده‌ای به دنبال داشت. این موضوع با بحث‌های حقوقی در مورد حضانت فرزند و قوانین مردسالارانه ازدواج و طلاق در کشور همراه شد و به یکی از تیترهای مهم خبری تبدیل شد. پس از آن، منوچهر هادی نیز ویدیویی منتشر کرد و اعلام کرد که فرزندشان را تا تاریخ چهارم فروردین به مادر باز می‌گرداند. این کشمکش بین این دو چهره سینمایی و زندگی خصوصی‌شان توجه زیادی را جلب کرد و به سرعت تبدیل به یکی از 10 چهره شاخص سینما شد.

10 چهره شاخص سینما
10 چهره شاخص سینما

۲. مدیر پلتفرمی که جنجال آفرید

در اوایل سال ۱۴۰۳، مدیر یکی از پلتفرم‌های معروف نمایش خانگی با اظهاراتی جنجالی در مورد بی‌اخلاقی بازیگران و سینماگران، موجی از واکنش‌ها را برانگیخت. او در مصاحبه‌ای از بی‌اخلاقی‌های بازیگران، تهیه‌کنندگان و سینماگران شکایت کرد و به شدت از آن‌ها انتقاد کرد.

این اظهارات باعث شد که بازیگران، تهیه‌کنندگان، و نهادهای صنفی سینما مانند خانه سینما و جامعه صنفی تهیه‌کنندگان به سرعت واکنش نشان دهند. هشتگ «نه به همکاری با پلتفرم مذکور» به راه افتاد و روابط عمومی پلتفرم مجبور به عذرخواهی شد. این جنجال و واکنش‌های شدید سینماگران به سرعت نام مدیر این پلتفرم را در کنار 10 چهره شاخص سینما قرار داد.

۳. نمک‌پاشی روی زخم دهه شصتی‌ها در سکانس بحث‌برانگیز یک سریال

در ادامه جنجال‌های سینمایی سال ۱۴۰۳، سریال «افعی تهران» با سکانسی جنجالی توجه‌ها را جلب کرد. در این سریال، پیمان معادی در نقش آرمان بیانی با ناظم مدرسه‌ای که در دوران کودکی او را مورد تنبیه بدنی قرار داده بود، برخوردی تحقیرآمیز و انتقام‌جویانه داشت. برخی این سکانس را یادآوری خاطرات تلخ بسیاری از دانش‌آموزان دهه ۶۰ دانستند و برخی دیگر آن را توهینی به جایگاه معلم قلمداد کردند. واکنش‌ها به این سکانس در فضای مجازی بسیار شدید بود و وزارت آموزش و پرورش نیز از عوامل سریال شکایت کرد.

این موضوع که به سرعت در رسانه‌ها پخش شد و توجهات زیادی را جلب کرد، باعث شد که این سریال و چهره‌های حاضر در آن در صدر اخبار قرار بگیرند و در لیست 10چهره شاخص سینما جای گیرند.

۴. سندرم نادر خانم بازیگر

یکی دیگر از چهره‌های سینما که در سال ۱۴۰۳ در کانون توجه قرار گرفت، ترانه علیدوستی بود. این بازیگر مطرح سینما که به بیماری خودایمنی مبتلا شد، با انتشار اخبار مربوط به وضعیت پزشکی خود، نگرانی‌هایی را در میان هوادارانش ایجاد کرد. ترانه علیدوستی به مدت چند ماه درگیر این بیماری نادر بود و اخبار مرتبط با درمان و وضعیت او به طور گسترده‌ای در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شد. این موضوع باعث شد که نام او به سرعت در صدر اخبار قرار گیرد و جزو 10 چهره شاخص سینما قرار گیرد.

سندرم نادر خانم بازیگر
سندرم نادر خانم بازیگر

۵. حرکات موزون در سریال‌ها و تکرار مکررات

در سال ۱۴۰۳، چندین سریال با حرکات موزون بازیگران خود به جنجال‌هایی در فضای رسانه‌ها دامن زدند. یکی از این موارد مربوط به سریال «در انتهای شب» بود که در آن احترام برومند و پارسا پیروزفر در سکانسی در خانه سالمندان رقصیدند.

این سکانس به سرعت در فضای مجازی پخش شد و باعث واکنش‌ها و اعتراضات از سوی نهادهای نظارتی شد. به دنبال این اتفاق، ساترا اصلاحیه‌ای صادر کرد و این سکانس از نسخه پلتفرمی سریال حذف شد. در همان سال، سحر دولت‌شاهی نیز در سریال «داریوش» با حرکات موزون مشابه‌ای مواجه شد و این بار خبرهایی مبنی بر پیگیری قضایی برای بازیگر و پلتفرم پخش به گوش رسید. این موضوعات در کنار ۱۰ چهره شاخص سینما قرار گرفتند و به یک سوژه رسانه‌ای تبدیل شدند.

۶. زنانی که به جوکر رنگ و بوی متفاوتی بخشیدند

در تابستان ۱۴۰۳، فصل جدید برنامه «جوکر» با حضور بانوان پخش شد که جنجال‌هایی را در پی داشت. پس از سه سال پخش فصل‌های مردانه، این برنامه با حضور بانوان به یکی از پربحث‌ترین برنامه‌های تلویزیونی تبدیل شد.

برخی رسانه‌ها تلاش کردند تا با اشاره به مسائل سانسور، مانع از پخش این فصل شوند، اما «جوکر بانوان» در نهایت با استقبال عمومی زیادی مواجه شد و توانست توجه زیادی را به خود جلب کند. این فصل از برنامه جوکر نه‌تنها به یکی از پربیننده‌ترین فصول تبدیل شد، بلکه نقدهای مثبت زیادی نیز از آن دریافت کرد. تکیه‌کلام «یویو» که توسط ناهید مسلمی بیان شد، به یکی از خاطرات به یادماندنی این برنامه تبدیل شد.

۷. فرار رسول‌اف و باز هم جنجال سینماگر ایرانی در کن!

فیلم‌های محمد رسول‌اف همیشه با حواشی زیادی همراه بوده‌اند. در سال ۱۴۰۳، رسول‌اف با فیلم «دانه انجیر معابد» در جشنواره کن حضور یافت، اما این بار ماجرای فرار او از ایران به یکی از جنجالی‌ترین موضوعات رسانه‌ای تبدیل شد. پس از اعلام حکم برای رسول‌اف و فرار او از کشور، «دانه انجیر معابد» در جشنواره کن نمایش داده شد و سپس به عنوان نماینده آلمان به اسکار راه یافت. این فرار پرسش‌برانگیز به همراه جنجال‌های مختلف در فضای رسانه‌ای، موجب شد که نام این کارگردان در کنار 10 چهره شاخص سینما قرار گیرد.

۸. به وقت عروسک‌بازی بهرنگ علوی برای تبلیغ سریال

در اواسط دی‌ماه ۱۴۰۳، بهرنگ علوی با انتشار استوری‌های ترسناک در اینستاگرام خود، جنجالی را به راه انداخت. این بازیگر با استفاده از یک عروسک پارچه‌ای و ویدیوهایی که در آن شیشه ماشین او شکسته بود و به مکان‌های مرموز هدایت می‌شد، توجه رسانه‌ها را جلب کرد. این استوری‌ها که در ابتدا به نظر می‌رسید اقدامی تبلیغاتی برای سریال «ازازیل» باشد، به سرعت در فضای مجازی بازنشر شد و بسیاری از کاربران آن را نگران‌کننده و غیرمسئولانه دانستند.

حسن فتحی، کارگردان این سریال، در واکنش به این موضوع اعلام کرد که از این کمپین تبلیغاتی بی‌اطلاع بوده است، اما این جنجال همچنان نام بهرنگ علوی را در لیست 10 چهره شاخص سینما قرار داد.

انصراف رادان از داوری فجر و گمانه‌زنی‌های حاشیه‌ساز
انصراف رادان از داوری فجر و گمانه‌زنی‌های حاشیه‌ساز

۹. انصراف رادان از داوری فجر و گمانه‌زنی‌های حاشیه‌ساز

دوره چهل‌وسوم جشنواره فیلم فجر یکی از بی‌حاشیه‌ترین جشنواره‌ها بود، اما بهرام رادان با انصراف خود از هیات داوران، توجه‌ها را جلب کرد. علیرغم آنکه رادان دلیل این انصراف را سفر خارج از کشور عنوان کرد، گمانه‌زنی‌هایی در خصوص دلایل فرامتنی این تصمیم مطرح شد. این انصراف باعث شد که نام رادان به یکی از سوژه‌های داغ رسانه‌ها تبدیل شود و او در کنار 10 چهره شاخص سینما قرار گیرد.

۱۰. شیرینی سومین اسکار زیر زبان ایرانی‌ها

در پایان سال ۱۴۰۳، شیرین سوهانی و حسین ملایمی با کسب سومین اسکار تاریخ سینمای ایران برای انیمیشن «سایه سرو» موفقیتی تاریخی را رقم زدند. این موفقیت باعث شد که نام این زوج کارگردان در رسانه‌ها و در میان 10 چهره شاخص سینما قرار گیرد و سینمای ایران باز هم توجه جهانی را جلب کند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *